HIŠA V OBJEMU NARAVE

Povzetek
Država: 
Regija: 
Kraj: 
Tip nepremičnine: 
Vrsta posla: 
Cena: 
285000 €
Leto izgradnje: 
1998
Površina: 
300 m2
Parcela: 
625 m2
Energijski razred: 

Opis

HIŠA V OBJEMU NARAVE - LOKACIJA Mestna četrt Center

Priložnost imate postati lastnik precej prostorne stanovanjske stavbe v k.o. Orešje. Stavba je bila zgrajena leta 1998 in je model Marles hiše. Površina dela stavbe je približno 300 m2, in sicer v treh etažah, približno na vsako etažo 100 m2. Strešna kritina je trajanka, na stavbi, kjer je osnova opeka je 10 cm demit fasade. Površina pripadajočega zemljišča je velikosti 625 m2, razdeljeno na urejeno dovozno pot v garažo pred stavbo in lično urejeno teraso z vrtom za stavbo. 

V kletni etaži, kjer je stavba delno podkletena se nahaja kletni prostor, kjer je na tleh zbita zemlja (naravno hlajenje), ob njej je velik delovni prostor z manjšim oknom, kurilnica in vhod v garažo. V kletni etaži je tudi glavni vhod od skupno dveh možnih (drugi vhod je iz terase) ter hodnik po katerem se dostopa do pritličja. V pritličju je spalnica, kuhinja z balkonom, ki se povezuje z dnevnim prostorom, ki ima prav tako balkon, kopalnica in ločene sanitarije. Iz dnevne sobe se dostopa do prvega nadstropja oz. mansarde, kjer je kopalnica in tri sobe, od katerih ima le ena strešna okna in malo manj stojne višine od drugih dveh prostorov.

Talne obloge so povsod v stavbi keramika (hodnik, sanitarije, kopalnica, kletni prostori) v kombinaciji s parketom – hrast v preostalih bivalnih prostorih.

Okna so lesena dvoslojna, rolete v pritličju in žaluzije v mansardi. Ogrevanje je centralno na olje z možnostjo takojšnjega prehoda na plinsko ogrevanje. V stavbi sta tudi dva delujoča dimnika znamke Schiedl. Stavba ima še eno posebnost, in sicer ima vrtino globine 10-tih metrov od koder se samooskrbuje z vodo za zalivanje ali po potrebi tudi za drugo.

V podaljšku hiše na severno stran se po celotni širini razteza pokrita terasa s pogledom na zelo naravno urejen vrt, na katerem raste pester izbor dreves, grmov in rož. Na primer dren, tamariska, ciprese, perocija, nepozebnik in še bi se našla kakšna očem skrita rastlina. Ob glavnem vhodu v stavbo jo na vsaki strani krasita japonski kutini, na sredi javor, resa in še nekaj manjših rastlin. Vso to zelenje in bližina gozda za stavbo privabljata mnoge živalske prijatelje, ki se lahko mirno skrijejo pod ciprese. Parcela je sicer iz vseh strani ograjena z delno žičnato ograjo in nekaj malega lesene.

V hiši po predhodnem dogovoru lahko ostane vsa obstoječa oprema. 

V neposredni bližini so vsi potrebni priključki kot elektrika, voda, telefon, optika inp. ter možnost izbire ogrevanja na plin (napeljava je do hiše).

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo, bremen prosta in takoj vseljiva, brez nujnih dodatnih vlaganj.

PREDNOSTI: Stavba je umeščena na zelo mirno mesto v prostor sredi zelenih površin, vendar z odlično lokacijo - Mestna četrt center, kjer je vsa potrebna infrastruktura, trgovine ter zdravstvene in druge storitve so tako rekoč “na dosegu roke”.