PRODAJA HIŠE IN ZAZIDLJIVE PARCELE PRI MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU

Povzetek
Šifra nepremičnine: 
PH20
Država: 
Regija: 
Tip nepremičnine: 
Vrsta posla: 
Cena: 
179000 €
Leto izgradnje: 
1940
Leto obnove: 
2003
Površina: 
200 m2
Parcela: 
1927 m2
Energijski razred: 

Opis

~~LEPA, MIRNA IN SONČNA LOKACIJI V NEPOSREDNI BLIŽINI MIKLAVŽA NA DRAVSKEM POLJU - DOBROVCE JE LAHKO VAŠA - PRODAMO DVE HIŠI IN VEČJO ZAZIDLJIVO PARCELO

Hiši sta letnika 1940 in 2001, sta dobro vzdrževani in takoj vseljivi z manjšim stroškom obnove. Hiša letnik 1940 prenovljena 1986 in 2000, ima 60 m2 neto površine, 84 m2 bruto, plus klet 10 m2 in mansarda, ki pokriva celotno hišo. Prenovljen predprostor, dnevna soba, stavbno pohištvo - lesena dvoslojna okna, notranje okenske police iz hrasta, lesena zunanja vhodna vrata, ostrešje s streho in strešno kritino v celoti novo glede na prvotno, tudi fasada, dodana električna peč, radiatorji...). Pritličje zajema predsobo (od koder je vhod tudi v klet), dnevno sobo, otroško sobo, kuhinjo, spalnico, kopalnico s straniščem, torej je 3-sobno plus mansarda, ki je v celoti v enem ter ni pregrajena. Uporaba klasičnega štedilnika na drva je še vedno možna. Poleg je tudi zunanji vodnjak - v celoti lepo obdelan s kamnom, ki je dolga leta služil za odličen edini vir vode, dokler niso napeljali vodovoda. Hiša letnik 2001-2003 je še neuporabljena, po prenovi obsega približno 45 m2, enosobno zanimivo stanovanje (dnevna soba s kuhinjo, posebej soba na galeriji, kopalnica s straniščem) ali možnost uporabe kot pisarna, atelje, salon ali podobno. Poleg sta tudi dva prostora za spravilo drv, vrtne pripomočke ali kaj drugega. Pokrito s tegolo, z lesenimi dvoslojnimi okni, zaključeno s fasado. Pred njo je po tleh zelo kakovosten Braški škrilj (2003).

Na posesti je sadovnjak z več vrstami sadja, več zelo starih sort vinske trte, maline, robide, jagode, ribez, bezeg, različna domača zelišča in druge rastline, orehi..., tudi domač naraven vrt, več različnih drugih dreves, čeprav gre sicer za stavbno zemljišče za gradnjo stavb.
Parcela je ravna in pravokotne oblike v izmeri 1.927 m2. Je v celoti zazidljivo stavbno zemljišče Po namenski rabi je stavbno zemljišče v ureditvenem območju za poselitev za gradnjo enodružinskih stanovanjskih hiš. Vsa potrebna infrastruktura  (vrtec, trgovine, osnovna šola, avtobusna postaja, sprehajalne poti) je v bližini.
Okolica je mirna, sončna, zelena ter ponuja čudovite sprehajalne poti in možnost, da si ustvarite čudovit kotiček za bivanje in sprostitev, obenem pa je omogočen hiter dostop do centra mesta Maribor (le nekaj minut vožnje).

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo in bremen prosta.

Ne zamudite izjemne priložnosti. Pogledi vas bodo prepričali.
ZEMLJIŠČE PRIPOROČAMO VSEM, KI SI ŽELITE NEPREMIČNINO NA LOKACIJI, KI PONUJA SOŽITJE Z NARAVO, KAKOR TUDI VSE UDOBJE URBANE KULTURE.