PRODAMO STILNO DOVRŠEN MOTEL POD POHORJEM

Povzetek
Šifra nepremičnine: 
PP12
Država: 
Regija: 
Tip nepremičnine: 
Vrsta posla: 
Cena: 
450000 €
Leto izgradnje: 
1990
Leto obnove: 
2000
Površina: 
706 m2
Parcela: 
820 m2
Energijski razred: 

Opis

STILNO DOVRŠEN MOTEL NA ODLIČNI LOKACIJI POD POHORJEM

Priložnost imate postati lastnik motela, v katerem je vse urejeno za oddajanje sob. Stavba je bila grajena leta 1990, v obdobju od leta 1995 do leta 2000 so se vršile obnove (streha, fasada in centralno ogrevanje). Površina dela stavbe je približno 706 m2, v treh etažah. Površina zemljišča pod stavbo je velikosti 311 m2. K motelu spada parcela velikosti 819 m2, kjer je pred vhodom urejeno asfaltno parkirišče za potrebe motela.

V stavbi se nahaja šest sob, od tega so štiri nekje med 15 m2 in 20 m2, ena je manjša in ena velika približno 30 m2, skupno se jih pet nahaja v prvem nadstropju, ena je v pritličju. V pritličju je glavni vhod od skupno treh možnih kot tudi hodnik, kopalnica in ločeno stranišče. Prav tako se v pritličju motela nahaja skupen prostor za druženje ali dnevni prostor s televizorjem in starinskim lesenim pohištvom ter priročna kuhinja. V podaljšku hiše na južno stran proti Pohorju se po celotni dolžini razteza zimski vrt namenjen jedilnici, dostopen iz kuhinje, velikosti 11m x 3m.
Talne obloge so povsod v motelu parket hrast – vzorec ribja kost, razen vhodnega prostora in kopalnic kjer je na tleh keramika.

Motelu je priključen tudi lokal, ki se je v preteklosti uporabljal za namene galerije kjer so bila razstavljena umetniška dela kot tudi kosi starinskega pohištva. Ima svoj ločen vhod iz cestne strani oz. parkirnega prostora ali skozi osrednji hišni trakt. Velikosti je približno 100 m2, kasneje se je uporabljal tudi kot lokal, saj ima urejen bar, po domače “šank” in v celoti opremljeno in delujočo profesionalno kuhinjo v dveh delih, kjer je moč speči tudi pice. Talne obloge so keramika, ima lastne sanitarije in na zunanji strani neke vrste “trafiko” za hitro prehrano ali v zimskem času za zelo priljubljen apres-ski druženje ob kuhanem vinu.

Okna so lesena dvoslojna. Strešna kritina je opečni Bramac. Ogrevanje je centralno na plin, peč je znamke Buderus letnik 2017, poleti se topla voda pridobi na toplotno črpalko znamke Termotehnika.

V hiši ostane vsa obstoječa oprema potrebna za obratovanje motela in ohranjanje dejavnosti oddaje sob turistom, kar je zajeto v prodajni ceni. Po dogovoru se lahko obdrži tudi zbirke umetniške slik, pohištva, manjših okrasnih kosov starin, svetil in podobnih predmetov.

Pred garažo je dodatno nadstrešek za tri avtomobile. V neposredni bližini so priključki elektrika, voda, telefon inp.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo, bremen prosta in takoj vseljiva, braz dodatnih vlaganj.

PREDNOSTI: Stavba je umeščena na zelo vidno mesto v prostor sredi zelenih površin primernih za turizem, za prenočitve, hostel, gostinstvo ipd. Lokacija, vidnost objekta in dejstvo, da je motel vrsto let obratoval vam omogočata lažje trženje in prepoznavnost.  Le nekaj minut vožnje je potrebnih do centra mesta Maribor kjer je vsa potrebna infrastruktura, trgovine ter zdravstvene in druge storitve.

PRIPOROČAMO: zanimiva kot investicija oz. dolgoročna naložba z jasno vizijo nadaljnjega obratovanja